Употреба европских стандарда у информатичком образовању

Уобичајен

WP_20150318_005 WP_20150318_004 WP_20150318_003

Присуствовали смо 18.03.2015. године  конференцији и семинару о употреби европских стандарда у информатичком образовању. Догађај је одржан у згради Коларчевог народног универзитета у Београду.

Прво је одржана конференција на којој нам је прво приказан уводни филм са изјавама највиших званичника EU и државних институција о важности ЕСDL-a. Потом су нам представници Министарства одбране, Службе за управљање кадровима Владе Републике Србије и Пореске управе Министарства финансија изнели своја искуства са применом ЕСDL-a. Затим су представници Високе пословне школе струковних студија (VIPOS), Треће Београдске гимназије и Електротехничке школе Никола Тесла изнели своја искуства као тестног центра за ECDL.

Други део догађаја је био семинар за обуку ЕСDL испитивача. Представљени су нам успеси земаља непосредног окружења у ECDL online тестирању и укупно сертификовани број грађана, рад нашег ЕCDL Интернет тест центра и обука испитивача за извођење online тестирања.

На крају су нам уручени сертификати о статусу овлашћеног ЕСDL испитивача јер смо одслушаним семинаром кроз акцију Европске комисије „eSkills for Jobs“ стекли право на ЕCDL лиценцу испитивача коју ћемо моћи користити за даљи рад на информатичком образовању по европским ЕCDL стандардима.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s