ГИМНАЗИЈА ОБЕЛЕЖИЛА ДАН БЕЗБЕДНОГ ИНТЕРНЕТА

Уобичајен

Дан безбедног Интернета обележен је 9. фебруара 2016. године. Наша школа се придружила овом догађају који се обележава од 2003. године у организацији европске мреже „INSAFE“ (www.saferinternet.org). Ова мрежа је успостављена у оквиру Програма за безбеднији Интернет који је осмислила Европска комисија. У Србији се овај дан обележава од 2008. године. Циљ манифестације је да би се промовисало безбедно и одговорније коришћење on-line технологије и мобилног Интернета, нарочито међу децом и младима у читавом свету. Паралелно се организују догађаји у стотинак земаља са разлогом да би се подигла свест људи о проблемима и ризицима којима су деца изложена на Интернету.

Jpeg

Jpeg

У нашој школи, тог дана су часови рачунарства и информатике били посвећени обележавању Дана безбедног Интернета. Ученицима другог разреда је одржано предавање под називом „Битно је да знате“, где им је предочен циљ ове манифестације, на чега се све односи злоупотреба Интернета, најчешћи облици злоупотебе деце на Интернету, као и неки статистички подаци везани за ову проблематику. На крају су ученици погледали два краћа видeо снимка која приказују шта им се може десити ако се не води рачуна о безбедности на Интернету. Ученицима првог разреда су њихови вршњаци Гашпарић Никола и Мештровић Иван припремили две презентације. Никола их је упознао са овогодишњим слоганом ове манифестације: “ОДИГРАЈ СВОЈУ УЛОГУ У СТВАРАЊУ БОЉЕГ ИНТЕРНЕТА“ а онда приказао неколико занимљивих видео анимација посвећених овом догађају а потом им је приказао најпознатије сајтове на нашем језику на којима се могу наћи савети како да се заштитите и како да избегну узнемиравајуће ситуације на Интернету. Иван је врло детаљно упознао ученике на које све начине могу заштитити своје податке и фотографије на Фејсбуку.

WP_20160208_001Надамо се да ће наши ученици водити рачуна о безбедности својих података и фотографија кад их постављају и користе на Интернету.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s