СЕМИНАР ДРУШТВА МАТЕМАТИЧАРА СРБИЈЕ

Уобичајен

У организацији Друштво математичара Србије у суботу и недељу 11. и 12. фебруара 2017. године одржан је Државни семинар о настави математике и информатике у основним и средњим школама у Србији.

Семинар је у преподневном делу у суботу одржан пленарно а потом су професори имали могућност да бирају предавања која њих занимају. Ми смо се у суботу определили за тему „Такмичења из информатике за ученике средње школе“, где смо се упознали са програмом и организацијом такмичења као и са системом за учење програмирања BubbleBee, који нуди наставне материјале и неколико курсева за оне који желе да науче програмирање, али и оне који желе да усаврше своје знање.

Други дан семинар се одвијао само по групама, где су професори и наставници имали могућност за избор теме коју ће слушати.  Пре подне смо се определили за тему „Иновације у настави информатике у средњој школи“, која је била веома корисна за професоре. Представљени су алати Alice и Scratch, који се препоручују за почињање учења програмирања у првом разреду гимназије, као и велики број примера из праксе. После подне смо се определили за тему „Шта радимо на плану информатичког образовања?“, коју су одржали представници неколико ИТ компанија из Србије – Microsoft развојног центра у Србији, Телекома Србија и FIS Global Србија, где су дали свој поглед на то како треба да изгледа савремено образовање из области информатике и које су потребе ИТ тржишта у Србији.

Овај семинар нам је омогућио да видимо примере добре праксе како би их могли применити, као и да разменимо искуства са својим колегама из целе Србије.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s